Proizvodnja lijeka Iberogast

Strogo reguliran proizvodni proces od polja do boce čini Iberogast učinkovitim lijekom visoke kvalitete u koji se možete pouzdati za ublažavanje probavnih smetnji.

Uzgoj ljekovitog bilja – polje ljekovitog bilja za Iberogast

Proizvodnja biljnih lijekova nije jednostavna. Biljkama su za uspješan rast potrebne specifične hranjive tvari i točno određena količina vode i svjetlosti. Stvari komplicira činjenica da biljke često proizvode korisne tvari samo u određenim vremenskim točkama svog životnog ciklusa. Ekstrakcija tih tvari iz biljaka također je složen proces.

Biljke od kojih se proizvodi Iberogast uzgajaju se u skladu s takozvanom dobrom agronomskom praksom, što znači da su uvjeti u kojima se uzgajaju standardizirani i kontrolirani.
Da bismo biljne lijekove proizveli pravilno, posežemo za svojim stručnim znanjem, i to ne samo pri uzgoju i berbi, već i u procesima koji slijede nakon berbe te u postupcima ekstrakcije.

Ulaganje u održivost

Bayer se pridržava najviših standarda i posvećen je održivosti. Ljekovite tvari izvlači pažljivo iz bilja visoke kvalitete te uspostavlja proces koji objedinjuje kvalitetu i sigurnost. Devet ljekovitih biljaka koje se koriste u lijeku Iberogast uzgaja se pomno i odgovorno na različitim lokacijama diljem svijeta.

Vrhunska kvaliteta

Da bismo osigurali proizvod vrhunske kvalitete, težimo uzgoju naših biljaka pod optimalnim uvjetima. Također strogo kontroliramo njihovu berbu te procese ekstrakcije i proizvodnje. Metode ekstrakcije optimiziramo za svaki pojedini ekstrakt. Na svakom se koraku procesa ekstrakti ispituju u skladu s dobrom proizvođačkom praksom kako bi se osigurala primjena najviših standarda i održala vrhunska kvaliteta. Rezultat? Iberogast je učinkovit i pouzdan lijek kojem vjeruje više od 60 milijuna ljudi u 25 zemalja diljem svijeta.

Iberogast je znanstveno dokazan lijek

Složen proizvodni proces

Od polja do boce, Iberogast prolazi kroz složen proizvodni proces koji uključuje stoga pravila proizvodnje i kontrolu u svakoj fazi.

Uzgoj i berba

Glavni sastojak lijek Iberogast ljekovita je biljka zvana Iberis amara; prema njoj je Iberogast i dobio ime. Samo polja biljke Iberis amara zauzimaju površinu veću nego deset nogometnih igrališta, a nalaze se na području njemačkog grada Darmstadta. Biljke se ubiru u optimalno vrijeme svake godine, a zatim se odmah brzo zamrzavaju kako bi se očuvale njihove dragocjene djelatne tvari. Svaka boca lijeka Iberogast od 50 ml sadrži približno jednu cijelu biljku Iberis amara. Ostalih osam ljekovitih biljaka koje se koriste za proizvodnju lijeka Iberogast uzgaja se i ubire na siguran i održiv način diljem svijeta.

Obrada i nadzor

Ostalih osam ljekovitih biljaka koje se koriste za proizvodnju lijeka Iberogast uzgaja se i ubire na siguran i održiv način diljem svijeta. Nakon opsežne kontrole kakvoće, različite se biljne vrste pažljivo drobe i zatim miješaju s otopinom alkohola i vode kako bi se iz tih njih izvukli i očuvali dragocjeni ljekoviti sastojci.

Kontrola proizvodnje i kvalitete

Nakon daljnjih kontrola kvalitete, ekstrakti se miješaju u točno određenim količinama prema tajnoj formuli. Važno je da se ti ekstrakti pomiješaju u točnom omjeru jer tada djelatne tvari u lijeku Iberogast djeluju združeno i ciljano ublažavaju više probavnih smetnji istodobno. Nakon miješanja slijedi filtracija.

Gotov lijek

Nakon što se zadovolje svi standardi kontrole kvalitete, lijek se puni u bocu, zatvara i pakira na modernoj proizvodnoj liniji. Od uzgoja do pakiranja, Vaša boca lijeka Iberogast prolazi kroz približno 50 različitih kontrola kvalitete, pa možete biti sigurni da će Vam omogućiti učinkovito, brzo i pouzadno ublažavanje probavnih smetnji.