Što Iberogast® sadrži

Snaga 9 ljekovitih biljaka

Probavne smetnje uzrokuju različiti poremećaji probavnog sustava. Zbog toga oboljeli često imaju nekoliko probavnih smetnji istodobno. Iberogast® je prirodan i učinkovit lijek koji se sastoji od jedinstvene kombinacije ekstrakata devet biljaka s višestrukim djelovanjem. Svaka od pažljivo odabranih ljekovitih biljaka u lijeku Iberogast® ima posebne djelatne tvari koje ciljano djeluju na različite uzroke probavnih smetnji..

Gorka ognjica (Iberis amara)

Ekstrakt ove biljke pomaže ublažiti bol i pridonosi normalnom kretanju hrane kroz probavni sustav.

Gorka ognjica bogata je flavonoidima i glukozinolatima te je glavna djelatna tvar u lijeku Iberogast® koja pridonosi kretanju hrane u pravom smjeru. Ona i aktivira i opušta mišiće probavnog sustava kako bi pospješila prolazak hrane prema naprijed. Također ima protuupalna svojstva te vezuje agresivne slobodne radikale.

Gorka ognjica potječe iz Sredozemlja, osobito Pirineja. Uzgaja se u blizini Darmstadta u Njemačkoj, gdje je Iberogast® izvorno i razvijen.

Bijeli cvijet gorke ognjice

Korijen anđelike (Angelicae radix)

Ovaj snažan biljni ekstrakt hvata se u koštac s grčevima, pomaže tijelu probaviti hranu i opušta mišiće probavnog sustava.

Sadrži esencijalna ulja, kumarine, tanine, flavonoide i amaroide, a ostvaruje i antioksidacijske učinke. Osim toga, djeluje i protuupalno.

Korijen anđelike potječe s Islanda, ali danas ga se može pronaći u sjevernoj i istočnoj Europi, Sibiru, Himalaji i Sjevernoj Americi.

Cvjetovi korijena anđelike

Plod kima (Carvi fructus)

Ovaj ekstrakt smanjuje pojavu vjetrova i bol, a pomaže ublažiti i grčeve.

Kim sadrži esencijalna ulja, kumarine, flavonoide i flavonske glikozide, koji tijelu pomažu probaviti hranu koja može uzrokovati vjetrove. Također djeluje antimikrobno i tako sprječava rast štetnih bakterija.

Kim je autohtona azijska vrsta, koja danas raste i u Europi i sjevernoj Africi, a uzgaja se u Sibiru, na Kavkazu i Himalaji te u Mongoliji i Maroku. Jedna je od najčešćih divljih biljaka u Njemačkoj.

Cvijet ploda kima

Cvijet kamilice (Matricariae flos)

Ova ljekovita biljka pridonosi normalnom kretanju hrane kroz probavni sustav, ujedno ublažavajući grčeve.
Cvijet kamilice bogat je esencijalnim uljima, organskim kiselinama, kumarinima i flavonoidima. Biljka ima protuupalna i antibakterijska svojstva .
Potječe iz južne i istočne Europe te zapadne Azije, no danas se može pronaći diljem Europe, Sjeverne Amerike i Australije..

White flowers of camomile

Plod sikavice (Cardui mariae fructus)

Plod sikavice, koja se još naziva i trn Svete Marije, ublažava grčeve, olakšava probavu i smanjuje bol.
Plod sikavice sadrži snažne sastojke: flavonolignane, neolignane i flavonoide. Oni opuštaju mišiće probavnog sustava i pospješuju probavu.
Sikavica je autohtona vrsta u sredozemnim zemljama, sjevernoj Africi, Maloj Aziji i južnoj Rusiji, ali danas se uzgaja i u Njemačkoj, Austriji te istočnoj Europi.

Cvijet kamilice

List matičnjaka (Melissae folium)

Ovaj ekstrakt ima snažan umirujući učinak na grčeve u želucu i crijevima, a ujedno pospješuje probavu te smanjuje pojavu vjetrova i bol.
Matičnjak je prepoznatljiv po jakom limunskom mirisu, a sadrži esencijalna ulja, tanine svojstvene biljkama iz porodice usnača, triterpenske kiseline, amaroide i flavonoide.
Matičnjak je izvorno rastao na južnom Sredozemlju i u Maloj Aziji. U srednjem su ga vijeku redovnici donijeli u njemačke samostane i otad se naširoko uzgaja.

Cvijet sikavice ljubičaste boje

Zelen rosopasa (Cheliodium herba)

Ovaj biljni ekstrakt pospješuje probavu, istodobno smanjujući pojavu vjetrova i bol.
Sadrži alkaloide, organske kiseline i flavonoide. Oni stimuliraju mišiće u želucu i tako poboljšavaju probavu, ali i opuštaju mišiće probavnog sustava. Zahvaljujući tim sastojcima, ova biljka ostvaruje snažno protuupalno i antibakterijsko djelovanje.
Zelen rosopasa autohtona je vrsta u južnoj Europi i Aziji, no može se pronaći diljem Europe i u Sjevernoj Americi.

Zeleni list matičnjaka

Paprena metvica (Menthae piperitae folium)

Oštra i svježa mirisa, list paprene metvice ublažava grčeve u želucu i crijevima. Također ublažava bol te smanjuje nadutost i pojavu vjetrova.

Ova ljekovita biljka bogata je esencijalnim uljima i taninima svojstvenima biljkama iz porodice usnača, kojima duguje svoj blagotvorni učinak, uključujući protuupalno djelovanje.

Paprena metvica može se pronaći u umjerenom klimatskom pojasu, osobito u Europi i sjevernoj Africi. Uzgaja se u Europi, istočnoj Europi, Americi i Aziji.

Zeleni listovi paprene metvice

Korijen sladića (Liquiritiae radix)

Ova ljekovita biljka ublažava grčeve u želucu i crijevima te pomaže ublažiti bol.

Korijen sladića djeluje protuupalno, a sadrži glicirizinsku kiselinu, koja štiti unutarnju ovojnicu želuca i probavnog sustava. Također sadrži flavonoide, fitosterole i kumarine, koji opuštaju mišiće želuca.

Korijen sladića potječe iz Sredozemlja i zapadne Azije, a danas se uzgaja u Kini i Rusiji te nekim zemljama zapadne Europe.

Ljubičasti cvjetovi i zeleni listovi sladića

Dokazano učinkovit lijek za probavne tegobe

Već više od 60 godina Iberogast pomaže osobama s probavnim smetnjama i sastavni je dio kućnih ljekarni.7

Jedinstvenom kombinacijom devet različitih biljaka, Iberogast je pomogao generacijama ljudi s različitim vrstama probavnih smetnji, ublažavajući ih uvijek brzo i učinkovito. Međutim, tek je intenzivno istraživanje omogućilo istinsko razumijevanje snage devet ljekovitih biljaka sadržanih u lijeku Iberogast.

Danas je Iberogast dostupan u više od 25 različitih zemalja diljem svijeta. U proizvodnji lijeka Iberogast, Bayer se pridržava istih strogih standarda proizvodnje i kvalitete koje primjenjuje na sve svoje lijekove. Taj pristup, u kombinaciji sa snagom prirode, čini Iberogast učinkovitim i suvremenim lijekom.

Iberogast®

Probavne smetnje mogu biti neugodne, ponekad i bolne, te mogu utjecati na Vaše svakodnevno blagostanje. Djelovanjem na čitav niz različitih uzroka istodobno, Iberogast nudi sinergijski pristup koji omogućuje brzo i učinkovito ublažavanje Vaših smetnji.2

Sve o lijeku Iberogast®